Schapenkaas met tomaat en verse basilicum
- Voorbereiding10 min
- Bereidingstijd1 min
- Totale tijd11 min
- Aantal porties4 porties
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 schapenkaas van de kaasboerderij
- 4 ontvelde en ontpitte tomaten
- ¼ bosje verse basilicum
- 1 fijngesneden uitje
- olijfolie
- pakje roggebrood van de warme bakker
Bereiding
Kook water in een pan. Zet in de kruin van de tomaten een kruisje en doe dat ook aan de andere kant.
Houd de tomaat 15 seconden in het hete water en spel ze direct daarna af met koud water.
Ontvel de tomaat, haal de pitten er uit en snij het vruchtvlees in blokjes.
Voorbereiding
Breng de tomatenblokjes op smaak met zout en peper uit de molen en doe
er een fijngesneden uitje bij. Snij de basilicum fijn en vermeng alles met de tomaten.
Je kunt er naar eigen smaak wat olijfolie aan toevoegen.
Voedingswaarde
- Amount per serving
- Calorieën0
- % Daily Value*
Tip van Reitse
Roggebrood
Het probleem met roggebrood is vaak dat de schimmel er na een paar dagen al op staat.
Bewaar het roggebrood om te beginnen altijd in de koelkast.
En... als er wat roggebrood over is, doe de plakjes dan apart verpakt in de vriezer.
Schapenkaas
De beste schapenkaas is verkrijgbaar bij de kaasboerderij.
Mijn eigen adres voor schapenkaas is Tusken Bos en Mar in Oudega (Gaasterland-Sloten).
Leg een plak roggebrood op in bord, doe daar een stuk schepenkaas op en daar weer bovenop de tomaat.
Wil je het een beetje chique doen, gebruik dan een ronde vorm en leg daar alles laagje voor laagje in.
Steek daarna het roggebrood en de kaas mooi uit in de vorm.
Schenk er wat olijfolie om heen en garneer het bordje tenslotte met een fis blaadje basilicum.