Het valt op alsReitse er niet is

Het valt op als Reitse er niet is

“Ik hou van bloemen… maar nog meer van Reitse. En ooit werd ik gevraagd om Reitse eens te vergelijken met een bloem. Een madeliefje zei ik vrijwel meteen. Want een madeliefje is heel sterk en een echte doorzetter.
Klein maar groot. Het valt op als hij er niet is. Een madeliefje ontroert. Dat is Reitse.”

Tryntsje Spanninga. Echtgenote en zakenpartner sinds 1988.

Reitse is meer dan alleen Reitse. Reitse is team Reitse.
Met vrouw en voormalig gastvrouw van restaurant ’t Plein Tryntsje als tegenwicht. En met een groot netwerk aan professionals. Voor elke culinaire uitdaging weet Reitse uit dat netwerk de partijen te selecteren die de verwachtingen waarmaken – en zelfs overtreffen.

Reitse

Dertig jaar was Reitse Spanninga het gezicht van restaurant ’t Plein. Na de verkoop van het restaurant in 2018 kwam er meer tijd voor de vele activiteiten die de culinaire duizendpoot altijd naast het restaurant heeft ondernomen. Zoals het ambassadeurschap voor Weber barbecues. Het geven van barbecue workshops. Hij is het culinaire geweten van Poeisz Supermarkten. Culinair adviseur van het theaterstuk de Stormruiter in het kader van Culturele Hoofdstad. TV Kok en Barbecue specialist voor RTL Eigen Huis en Tuin. Bekende Fries. Programmamaker voor Omrop Fryslan. En productontwikkelaar voor vele voedingsproducenten in heel Nederland.

Wanneer u de volgende keer eens aan Reitse moet denken? Als u twee van de woorden in onderstaande tabel hoort of bedenkt.

Dus denkt u Friesland en Barbecue? Reitse.
Denkt u gastvrijheid en provincie? Reitse.
Denkt u lekker eten en event op locatie? Reitse.

Enfin. U begrijpt het.

Een verhaal over dobbers

Een verhaal over dobbers

Reitse Spanninga is geboren op 9 september 1960 in Joure, een  veelzijdig persoon met passie voor eten en koken… Zijn vader was directeur-eigenaar van een fabriek voor achterlichten. Een echt familiebedrijf, waar Reitse tot op de dag van vandaag nog trots op is. Maar zijn interesse ging niet uit naar techniek en achterlichten. Nee, als 6-jarig jongetje wilde hij alleen maar koken!

Op zijn zesde verjaardag kreeg Reitse dan ook van zijn Mem (moeder) een kokspakje. Trots als een pauw hielp hij bijna elke dag zijn moeder met koken.

Op zijn twaalfde ging Reitse  naar de Bakkerij en Horeca Vakschool in Leeuwarden en na een afgeronde MBO-opleiding ging hij al snel aan de slag in de keuken als kok.

In 1985 begon Reitse als leraar koken op diezelfde Bakkerij en Horeca Vakschool. Na deze geweldige ervaring is Reitse als 28-jarige in 1988 restaurant ’t Plein begonnen in Joure, samen met Tryntsje. Dat restaurant is in het voorjaar van 2018 na 30 jaar verkocht. 

Reitse Spanninga is geboren op 9 september 1960 in Joure, een  veelzijdig persoon met passie voor eten en koken… Zijn vader was directeur-eigenaar van een fabriek voor achterlichten. Een echt familiebedrijf, waar Reitse tot op de dag van vandaag nog trots op is. Maar zijn interesse ging niet uit naar techniek en achterlichten. Nee, als 6-jarig jongetje wilde hij alleen maar koken!

Op zijn zesde verjaardag kreeg Reitse dan ook van zijn Mem (moeder) een kokspakje. Trots als een pauw hielp hij bijna elke dag zijn moeder met koken.

Op zijn twaalfde ging Reitse  naar de Bakkerij en Horeca Vakschool in Leeuwarden en na een afgeronde MBO-opleiding ging hij al snel aan de slag in de keuken als kok.

In 1985 begon Reitse als leraar koken op diezelfde Bakkerij en Horeca Vakschool. Na deze geweldige ervaring is Reitse als 28-jarige in 1988 restaurant ’t Plein begonnen in Joure, samen met Tryntsje. Dat restaurant is in het voorjaar van 2018 na 30 jaar verkocht. 

Maar stilzitten doet Reitse niet. Al tijdens zijn jaren in restaurant ’t Plein had hij altijd nevenactiviteiten en projecten. Dobbers noemt Reitse dat. “Ik leerde vroeger van mijn vader dat als je genoeg vis wilde vangen je je kansen moest spreiden. En dat deed je met meer dobbers in het water.” Een les die hij altijd onthouden heeft – en tot de dag van vandaag toepast.

En die dobber vindt u vandaag nog steeds terug in het logo 

Maar stilzitten doet Reitse niet. Al tijdens zijn jaren in restaurant ’t Plein had hij altijd nevenactiviteiten en projecten. Dobbers noemt Reitse dat. “Ik leerde vroeger van mijn vader dat als je genoeg vis wilde vangen je je kansen moest spreiden. En dat deed je met meer dobbers in het water.” Een les die hij altijd onthouden heeft – en tot de dag van vandaag toepast.

En die dobber vindt u vandaag nog steeds terug in het logo