Chocoladeroom met frambozensalade en sinaasappelsap
- Voorbereiding15 min
- Bereidingstijd9 min
- Totale tijd24 min
- Aantal porties20 porties
Ingrediënten
Voor 20 porties
- 400 gr pure chocolade
- 440 gr boter
- 400 gr suiker
- 8 eierdooiers
- 8 eieren
- 170 gr bloem 2 sinaasappels 400 gram frambozen Marscapone of creme fraiche
Bereiding
Voorbereiding
Smelt de chocolade en de boter au bain-marie en roer het glad.
Verwarm de Summit Charcoal Grill voor indirect grillen tot 180°C met diffuser plate.
Klop de eieren, de dooiers en de suiker tot ze luchtig en wit zijn.
Boen de sinaasappels schoon en rasp de schil tot aan het witte vruchtvlees.
Meng het chocolade/boter mengsel met het eieren/suiker mengsel, sinaasappel rasp en roer. (bewaar weinig sinaasappelrasp voor de garnering).
Voeg de bloem toe met een spatel de zorg dat het een gladde massa wordt.
Giet in een bakvormpje en plaats dat daarna 9 tot 10 minuten op de Summit Charcoal Grill
Garneer royaal met frambozen. Leg er een quenelle marscepone bij, garneer zestes sinaasappel en munt. Je kan ook de Marscepone loskloppen en op smaak maken met Grand Marnier.
Los de warme cake op de bordjes (de chocola in de cake dien nog enigszins vloeibaar te zijn…)
Voedingswaarde
- Amount per serving
- Calorieën0
- % Daily Value*
Tip van Reitse
Je kan ook de Marscepone loskloppen en op smaak maken met Grand Marnier.
Wat een heerlijk recept!